Intervisie bij Allen & Overy

In het kader van de wijziging op de advocatenwet is Allen & Overy gestart met de invoering van de kwaliteitstoetsen, zoals omschreven in artikel 26. Er is gekozen voor het organiseren van intervisiebijeenkomsten, onder begeleiding van een adviseur van MCG Consulting. Ter informatie heb je eerder de brochure 'Intervisie bij Allen & Overy' ontvangen. 


Wat is intervisie? 
Bij intervisie staat een advocaat samen met zijn collega’s stil bij het eigen functioneren, de praktijkvoering of bij de praktijkuitoefening. De kracht van de methode schuilt erin dat collega’s in dit verband goed kunnen meedenken over uitdagingen, kansen tot ontwikkeling, of dilemma’s waar de advocaat mee te maken heeft. Het vertrouwelijke gesprek met collega’s wordt geleid door een deskundig begeleider van MCG Consulting. Meer informatie over intervisie en de kwaliteitstoetsen is te vinden op de website van de NOvA.

Voorbereiding
We staan niet dagelijks met een paar kantoorgenoten stil bij onze manier van werken. Dat is wennen. Je bepaalt zelf wat er aan bod komt. Je kunt een persoonlijk dilemma of actuele vraag over het persoonlijk functioneren inbrengen, of rondom een van de onderstaande thema's die actueel zijn bij Allen & Overy.

Beroepsethiek: De beroepsethiek van de advocaat versus verwachtingen van mijn cliënt: waar trek ik de grens?

Vitaliteit: Heb ik plezier in mijn werk? Ervaar ik een gezonde werk-/privébalans? Verloopt mijn ontwikkeling zoals ik dat graag wil?

Inclusiviteit: Hoeveel ruimte ervaar ik voor (mijn) afwijkende visies, ideeën en achtergronden binnen kantoor, of in de relatie met mijn cliënten? In welke mate is kantoor een afspiegeling van onze cliëntenkring?

Environment Social Governance: Heb ik het idee dat ik een bijdrage lever aan profit, people, planet? Of toch vooral het eerste? Wat wil ik daarmee? Wat kan ik binnen kantoor doen met mijn overtuiging?

"Het beste middel om jezelf te leren kennen, is proberen een ander te begrijpen."

André Gide
allen-overy-logo

MCG Consulting | Algemene voorwaardenPrivacyverklaringZoeken | Copyright 2021