De maatschap als bestuursvorm

Hoe geeft de maatschap leiding aan de gewenste kantoorontwikkeling? Hoe gaan vennoten om met verschillen in opvattingen en bijdragen? En past de bestuursvorm bij de huidige omvang van kantoor?

Een van de kernopgaven bij de besturing van een maatschap is hoe je de macht deelt tussen gelijken. Dit kan een behoorlijke opgave zijn. Vooral bij een toenemende omvang van de maatschap wordt het bereiken van consensus steeds moeilijker, terwijl de gezamenlijke belangen juist steeds meer toenemen.

De discussie over het efficiënt inrichten van het bestuur, is niet gemakkelijk. MCG zorgt ervoor dat deze discussie goed verloopt.

Hoe MCG werkt
Gezamenlijk analyseren we de huidige bestuursstructuur. Hoe is de besluitvorming? Kan het efficiënter? Onze adviseurs denken mee over een efficiënte inrichting van het maatschap-bestuur. Daarbij gaat het vooral om mandatering en vertrouwen, essentieel voor het ontwikkelen van slagkracht. Het doel is een sterke maatschap waarin de partners elkaar vertrouwen, zich medeverantwoordelijk voelen en betrokken zijn én blijven.

Vervolgens geven we zorgvuldig advies over een geschikte bestuursvorm en competente bestuurders. Altijd passend bij wat de maatschap nodig heeft om slagvaardig in de markt te opereren. Wil je weten hoe MCG Consulting kan bijdragen aan versterking van jullie maatschap? Neem dan contact met ons op.

Contact

MCG Consulting | Algemene voorwaardenPrivacyverklaringZoeken | Copyright 2021          Mijn MCG