Begeleiding medisch specialisten

 

NIEUWSBRIEF MAART 2021

logo-mcg-op-rustiek-oranje-3-web
 

Soms is het moeilijk om open discussies te voeren binnen de vakgroep. Niet iedereen durft zijn of haar werkelijke mening te geven. Daarbij kan het gaan om vakinhoudelijke onderwerpen, maar ook om collegiale bejegening.

Open en eerlijk discussiëren en zo nodig confronteren is van groot belang om productief vakgroepoverleg te kunnen voeren. MCG Consulting gebruikt de zogenaamde Team Climate Inventory (TCI) om het teamklimaat van de vakgroep te meten.

Zijn jullie op zoek naar een concreet en praktisch beleid gericht op versterking van het teamklimaat? 

Neem dan contact met ons op
 

Rob van Otterlo komt het MCG-team versterken

 

Rob van Otterlo komt het MCG-team versterken als senior Consultant. Rob ’s expertise en aandachtsgebieden bevinden zich op de domeinen Notariaat, Advocatuur, Human Resource Management en Hoger Onderwijs. Hij heeft functies bekleed als Hoofd Opleiding, Opleidingsmanager, Lector en Hoogleraar. Nu stelt hij zijn ruime ervaring en brede interesse geheel ten dienste van MCG en haar relaties. Lees hier verder.

rob-van-otterlo-mcg

 

Begeleiding medisch specialisten

Er is een belangrijk onderscheid tussen individuele en collectieve professionaliteit. Artsen moeten goed zijn op hun vakgebied en prettig in hun vel zitten (individueel), maar de kwaliteit van de door de patiënt ervaren, meer complexe zorg, is ook afhankelijk van de manier waarop zij samenwerken met collega’s en andere disciplines (collectief).

Daarnaast is ook bij recent onderzoek gebleken dat het team waarin de specialist werkt grote invloed heeft op het welbevinden binnen het beroep.

De praktijk leert echter dat nu vaak met onderhoud van het vakgroepfunctioneren wordt gewacht tot het eigenlijk al te laat is en flinke collegiale spanningen of suboptimale/inefficiënte werkwijzen zijn ontstaan. Regelmatig teamonderhoud kan dit in veel gevallen voorkomen.

MCG biedt verschillende methoden van begeleiding voor vakgroepen en individuele artsen. Wil je hier meer over weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

"Dankzij MCG is het werkplezier binnen de vakgroep enorm verbeterd. Dat geeft energie en vertrouwen."