Effectiviteit van IFMS

NIEUWSBRIEF NOVEMBER

 
logo-mcg-basis-met-letters-druk

 

Zoektocht naar het effect van IFMS
in de praktijk

Een vraag die wij regelmatig krijgen van dokters is: 'Hoe gaat IFMS mij nou helpen een betere arts te worden?'. Terecht, want naast het afstrepen van de herregistratieverplichting willen we dat de uren die aan IFMS worden besteed ook daadwerkelijk nuttig zijn voor jouw ontwikkeling als arts.

Deze en komende nieuwsbrieven nemen we je mee in onze zoektocht naar het antwoord op de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat IFMS een positief effect heeft op de praktijk. Deze maand: waar komt die behoefte aan feedback eigenlijk vandaan en wat zegt het onderzoek naar feedback over het effect ervan?

Lees hier verder
 
 
pexels-fauxels-3184431

IFMS geldt al jaren als dé methode voor medisch specialisten om op hun eigen functioneren te reflecteren. Persoonlijke groei komt volgens ons het beste tot stand in een collegiaal werkklimaat, waarbij feedback geven aan elkaar heel gewoon is.

Als een aantoonbaar leereffect gewenst is, adviseren wij de groeps-IFMS. Collega's staan hierbij gezamenlijk stil bij het functioneren van de individuele vakgroepleden binnen de context van het team. Dit gebeurt onder begeleiding van een MCG-adviseur. MCG Consulting is medegrondlegger van groeps-IFMS en deelnemers waarderen deze methode zeer.

Klik hier voor meer informatie over (groeps-)IFMS

"Duidelijke uitkomsten waar we als groep iets mee kunnen om te komen tot beter individueel functioneren"

 

Leestip: startalsarts.nl

Startalsarts.nl is de nieuwe website voor jonge artsen. Met dit initiatief helpen de artsenfederatie KNMG, LAD en De Jonge Specialist artsen op weg bij de start van hun loopbaan.

De website geeft met praktische informatie antwoord op veelgestelde vragen en staat vol met vlogs van startende artsen die tips geven.

Bekijk de website