De maatschap als bestuursvorm

Hoe geeft uw maatschap leiding aan de gewenste kantoorontwikkeling? Hoe gaan vennoten om met verschillen in opvattingen en bijdragen? En past uw bestuursvorm bij de huidige omvang van kantoor?

 

Een van de kernopgaves bij de besturing van een maatschap is hoe je de macht deelt tussen gelijken. Dit kan een behoorlijke opgave zijn. Vooral bij een toenemende omvang van de maatschap wordt het bereiken van consensus steeds moeilijker. Terwijl de gezamenlijke belangen juist steeds meer toenemen.

 

De discussie over het efficiënt inrichten van het bestuur, is niet gemakkelijk. MCG zorgt ervoor dat deze discussie goed verloopt.

 

Hoe wij werken
Gezamenlijk analyseren we de huidige bestuursstructuur: hoe is de besluitvorming? Kan het efficiënter? Onze adviseurs denken mee over een efficiënte inrichting van het maatschap bestuur. Daarbij gaat het vooral om mandatering en vertrouwen – essentieel voor het ontwikkelen van slagkracht. Het doel is een sterke maatschap waarin de partners elkaar vertrouwen, zich medeverantwoordelijk voelen en betrokken zijn én blijven.

Vervolgens geven we zorgvuldig advies over een geschikte bestuursvorm en competente bestuurders. Altijd passend bij wat de maatschap nodig heeft om slagvaardig in de markt te opereren.

 

Meer weten? Neem contact met ons op.

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Zoeken

Nieuws

Over ons

Contact

Home

Accountancy

Advocatuur

Gezondheidszorg

Informatie ontvangen op uw vakgebied?
Meld u hier aan om op de hoogte te blijven.