Sectoren: Thuis in jouw praktijk

MCG Consulting is een organisatieadviesbureau voor professionals. Professionals zorgen voor hun patiënten, cliënten of relaties. Wij zorgen voor professionals, zodat zij hun verantwoordelijke vak nog beter kunnen uitoefenen. 

 
  Gezondheidszorg

De gezondheidszorg stelt hoge eisen aan de mensen die in de sector werken. Het veranderende vak, nieuwe initiatieven en organisatievormen vragen om lerend vermogen, flexibiliteit en samenwerkingsvaardigheden. Dat gaat niet altijd vanzelf, en op die momenten kan MCG helpen.

Wij ondersteunen vakgroepen, maatschappen, medische staven, bestuurders en toezichthouders bij de individuele en teamontwikkeling. Dat doen we bij o.a. bij perifere, topklinische en academische ziekenhuizen en GGZ-instellingen.

Naast IFMS begeleiden we fusies en coachen we vakgroepen. Als registermediators en lid van de Vereniging Mediators in de Zorg ondersteunen we bij collegiale spanningen. Gezamenlijk beoordelen we organisatorische, maar ook emotionele, kansen en belemmeringen voor een efficiënte en effectieve samenwerking. Waar nodig leggen we onderhuidse spanningen op tafel en zorgen we ervoor dat mensen elkaar weer verstaan. Daarnaast nemen onze NIP-psychologen assessments af bij medisch specialisten.

Ons team van adviseurs onderscheidt zich door jarenlange ervaring op de werkvloer binnen het ziekenhuis op verschillende medische en/of beslisposities, gecombineerd met een achtergrond in de arbeids- en organisatiepsychologie. Hun ervaring en expertise zorgt ervoor dat jij de beste zorg kunt blijven leveren.

 
  Advocatuur

De huidige markt voor juridische dienstverlening wordt gekenmerkt door kritische cliënten, regelmatig pitchen om kansen te creëren en sterke concurrentie. Dit vraagt om een slagvaardige maatschap en een bedrijfsmatige aansturing van advocatenkantoren. Hierdoor verschuiven ook de rollen en kwaliteiten van professionals. De advocaat of notaris van nu is niet alleen juridisch expert of conflictoplosser, maar ook sparringpartner en bemiddelaar.

Deze veranderingen gaan niet zonder slag of stoot. MCG helpt je zowel de harde (resultaat) als zachte (gedrag en organisatiecontext) kant van deze veranderingen in samenhang te ontwikkelen.

Als specialist in mens- en organisatieontwikkeling ondersteunt MCG bij het inrichten van jullie kantoor. Zo blijf je optimaal aansluiten bij de huidige markt en behoeften van jullie cliënten. Maar ook helpen we professionals bij hun ontwikkeling naar betrokken expert, ondernemer, waardevolle kantoorgenoot en partner. Zodat je met de juiste mensen en efficiënte aansturing het beste resultaat kunt behalen. Naast intervisie (kwaliteitstoetsen) begeleiden we fusies en coachen we teams en individuen. Daarnaast nemen onze NIP-psychologen assessments af bij advocaten, juridisch medewerkers en stagiairs.

Ons team van adviseurs heeft jarenlang in de juridische of medische praktijk gewerkt, of doet dat nog steeds. We kennen de sector van binnenuit en snappen de cultuur, uitdagingen en bijzonderheden. 

 
  Accountancy

In de accountancy is er steeds meer ruimte voor de mensgerelateerde kant van het vak, waarbij er aandacht is voor zowel de accountant zelf als (de binding en samenwerking met) de klant.

De accountant is namelijk niet alleen een adviseur of sparringpartner, maar ook een innovator of ondernemer. Een kritische blik op het huidige handelen en denken helpt om op deze vlakken te kunnen excelleren. 

Wij weten dat de kleinste aanpassing al kan leiden tot grootse resultaten. Het aannemen van een nieuwe mindset en het bewust worden van gedragingen helpen hierbij. Wij bieden de begeleiding die je hierbij nodig hebt. Of het nu gaat om het aanscherpen van individuele vaardigheden tot het oplossen van complexe vraagstukken op maatschapniveau.

 
 
 
mfn-register-logo
nip-psycholoog-logo
 
nova-nederlandse-orde-van-advocaten-1
CRKBO-instelling-logo
 
vmg-vereniging-mediators-in-de-gezondheidszorg
Cedeo-logo

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Klachtenregeling | Copyright 2024