Intervisie voor advocaten

Per 1 januari 2020 zijn alle advocaten volgens art. 26 Advocatenwet verplicht om jaarlijks een kwaliteitstoets toe te passen door middel van gestructureerde feedback. Advocaten kunnen hierbij kiezen voor intervisie. MCG begeleidt deze intervisie en ondersteunt bij de logistiek.

Intervisie is een leermethode waarbij een groep professionals met een overeenkomstig beroep werkproblemen bespreekt en elkaar helpt het functioneren te verbeteren. Wij begeleiden al jaren intervisie bij professionals. MCG is een door de NOvA erkende opleidingsinstelling en heeft een eigen methode ontwikkeld voor intervisie.

In kleine groepen reflecteert iedere deelnemer op zijn of haar persoonlijk functioneren binnen de praktijk. Ethische kwesties, maar ook zaken als samenwerking binnen kantoor of lastige vraagstukken binnen de praktijk, komen aan de orde. Deelnemers stellen elkaar verhelderende vragen die oplossingen en nieuwe inzichten bieden. Zo ontstaat inzicht in hoe kantoorgenoten elkaar kunnen ondersteunen. 

Digitale mogelijkheden

Mede vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 ons digitale aanbod uitgebreid, waardoor wij (indien gewenst) de intervisie digitaal kunnen begeleiden. 

 
Training gespreksleiders

MCG verzorgt in opdracht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) de training Gespreksleider intervisie voor advocaten.  Deze praktische training stelt deelnemers in staat om op gestructureerde wijze kleine intervisiegroepen te begeleiden. Deze training kun je bij MCG ook individueel of incompany volgen: klik hier voor meer informatie.

 

Hoe MCG werkt
De implementatie van kwaliteitstoetsen vraagt om maatwerk. Wij gaan graag in gesprek om de wensen van het kantoor om te zetten naar een passend plan van aanpak. Wil je weten hoe we de intervisiebegeleiding voor jouw kantoor inhoudelijk en logistiek uit handen kunnen nemen? Vraag hieronder onze brochure aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Ik vond het een hele nuttige bijeenkomst en de sfeer was goed, ook zeker met dank aan de goede begeleiding.

Advocaat
MCG Consulting advocatuur
 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Copyright 2024