PE-punten ethiek voor (kandidaat-)notarissen door middel van intervisie

Voor het tijdvak 2024-2025 zijn alle (kandidaat-)notarissen vanuit de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) verplicht om in het kader van Permanente Educatie (PE) 6 ethiekpunten te behalen. Dat kan in de vorm van intervisie. MCG Consulting begeleidt al jaren intervisie bij professionals en ondersteunt bij de logistiek.

MCG is een door de KNB erkende opleidingsinstelling en heeft een eigen methode ontwikkeld voor intervisie. Intervisie is een leermethode waarbij alle notarissen en kandidaat-notarissen met meer dan drie jaar werkervaring werkproblemen bespreken.

In kleine groepen reflecteert iedere deelnemer op zijn of haar persoonlijk functioneren binnen de praktijk. Zo ontstaat inzicht in hoe kantoorgenoten elkaar kunnen ondersteunen. Ethische kwesties, zoals Wwft, fraudepreventie, UBO, de poortwachtersrol, de sanctieregeling en tucht en toezicht komen aan bod. Ook zaken als professionele samenwerking binnen kantoor of lastige vraagstukken binnen de praktijk, komen aan de orde. Deelnemers stellen elkaar verhelderende vragen die oplossingen en nieuwe inzichten bieden. Op deze manier helpen zij elkaar om de beroepsuitoefening te verbeteren en de vakbekwaamheid te bevorderen.

Hoe MCG werkt
De implementatie van intervisie vraagt om maatwerk. Wij gaan graag in gesprek om de wensen van jouw kantoor om te zetten naar een passend plan van aanpak. Wil je weten hoe we de intervisiebegeleiding voor jouw kantoor inhoudelijk en logistiek uit handen kunnen nemen?

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Ik vond het een hele nuttige bijeenkomst en de sfeer was goed, ook zeker met dank aan de goede begeleiding.

Notaris
MCG Consulting advocatuur
 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Copyright 2024