Intervisie bij STAB gerechtelijke omgevingsdeskundigen

Binnenkort heb je een intervisiebijeenkomst onder begeleiding van een MCG-adviseur. Op deze pagina vind je meer informatie over de opzet van jouw bijeenkomst en over hoe je je kunt voorbereiden. Klik hiervoor op de onderstaande koppen.

Voor meer informatie over MCG en onze diensten kun je terecht op deze website

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via 030-2369485 of stuur een e-mail naar siri.[antispam].@meijercg.nl

Wij zien uit naar een inspirerende bijeenkomst!
Team MCG Consulting

logo-stab
 
Wat is intervisie?

Intervisie is een leermethode waarbij een groep professionals met een overeenkomstig beroep vragen of dilemma's bespreekt en zo elkaar helpt het eigen functioneren op niveau te houden of te verbeteren. Afhankelijk van de gekozen werkvorm ligt het accent op reflectie, het analyseren van problemen, het vinden van oplossingen of het geven van adviezen. Concreet stellen collega’s elkaar tijdens een bijeenkomst vragen, reflecteren zij op elkaars functioneren en geven zij elkaar feedback en tips. De bijeenkomst eindigt met een voornemen.

De essentie van de methode is dat collega’s in dit verband goed kunnen meedenken over uitdagingen, kansen tot ontwikkeling of dilemma’s jullie mee te maken hebben. Door dergelijke vraagstukken bespreekbaar te maken, zien we in de praktijk dat niet alleen persoonlijke ontwikkeling, maar ook ontwikkeling van een team van collega’s plaatsvindt.

Uit onderzoek blijkt dat intervisie leidt tot belangrijke en vernieuwende inzichten in het eigen professionele handelen en in motieven. Of het verstandig is om naar aanleiding van deze inzichten iets te veranderen, beslis je uiteraard zelf.

 
Brochure

We hebben de opzet van de intervisie beschreven in een brochure. Deze kun je hieronder downloaden. De brochure helpt je om je gericht voor te bereiden op de intervisie, onder andere door enkele voorbereidingsvragen. Door je voor te bereiden, haal je er meer uit en kunnen we efficiënter werken. 

 Klik hier om de brochure te downloaden

 
Over ons

MCG Consulting is een organisatieadviesbureau voor professionals. Professionals in de gerechtelijke omgeving dragen grote verantwoordelijkheden. Er wordt veel van hen gevraagd en de druk is hoog. Aandacht voor de ontwikkeling van organisaties, teams en mensen is dus cruciaal. Dát is het werkterrein van MCG. 

Voor meer informatie over ons bureau en onze diensten kun je terecht op onze website. Maak daar kennis met ons team, onze andere diensten en trainingen, of kijk eens op onze nieuwspagina

 

"Hele zinvolle bijeenkomst, waarin open en veilig met elkaar van gedachten kan worden gewisseld over zaken die in het werk op ons afkomen. Fijn om dan feedback te krijgen van collega's."

“Nuttig om met collega's ervaringen te delen en van gedachten te wisselen over oplossingen van bij hen en bij mijzelf levende problemen of aandachtspunten."

MCG Consulting | Algemene voorwaardenPrivacyverklaringZoeken | Copyright 2021