Judith Brevoord aan het woord

Judith Brevoord heeft inmiddels 25 jaar ervaring in de kindergeneeskunde en is nu nog steeds waarnemend kinderarts. Daarnaast heeft ze ervaring als bestuurder in een ziekenhuis. Ze is opgeleid tot mediator en coach, wat ze toepast binnen de gezondheidszorg. Voor MCG begeleidt ze IFMS- en intervisiesessies, coacht ze zowel één-op-één als groepen en is ze betrokken bij de leiderschapstraining.

Waarom begeleid je IFMS- en intervisiebijeenkomsten?
Omdat het heel interessant is, en erg afwisselend. Elk gesprek is weer anders. Je ziet vaak dezelfde thema’s terugkomen, maar omdat ieder persoon uniek is en het op een andere manier ervaart, is elk gesprek weer anders. Soms verrassend, soms ontroerend.

Aan het begin van een sessie weet je niet wat er ter tafel komt. Het is mooi om mensen daarin soms een spiegel te mogen voorhouden of advies te geven.

In hoeverre helpt jouw specifieke achtergrond in jouw rol als consultant bij MCG?
Medisch specialisten vinden het vaak fijn dat ik zelf ook een specialist ben, en daarom ook nuttige tips heb. Ik ken de werksetting, de cultuur binnen het ziekenhuis en de positie van een arts t.o.v. bijvoorbeeld de RvB, managers en medewerkers. Ik herken waar men tegenaan loopt, wat voor gevoel dat soms geeft, ook voor medisch leiders, vakgroepvoorzitters en (staf)bestuursleden. Ik kan van daaruit ook de verschillende rollen goed belichten.

Welke misvatting rondom IFMS kom je vaak tegen?
IFMS wordt nog vaak gezien als een functioneringsgesprek in plaats van een ontwikkelproces. Bij groeps-IFMS denkt men vaak dat de focus op de groep ligt en dat het individuele aspect niet aan bod moet komen.

Wanneer is een intervisiesessie voor jou geslaagd?
Het is voor mij geslaagd als iemand een POP heeft opgesteld en er ook echt mee aan de slag wil gaan. Of als iemand aan een advies of spiegeling wat heeft om een stap verder te komen. En natuurlijk als men tevreden is over het gesprek en het niet als een afgestreept vinkje ziet.  

Wat is het grootste compliment dat je het afgelopen jaar hebt gehad?
Naar aanleiding van een groeps-IFMS mocht ik een vakgroep verder begeleiden. Dat geeft in mijn ogen aan dat ze je goed vinden en vertrouwen in je stellen.

Advies geven is voor jou dagelijkse kost bij MCG. Als je jezelf tien jaar geleden één advies zou kunnen geven, wat zou dat dan zijn?
Twijfel niet aan jezelf en volg je hart! Ik vond het tien jaar geleden spannend om mijn vaste baan en zekerheden op te geven. Maar dat heeft mij zo veel gebracht, dat ik het veel eerder had moeten doen.

Je ziet vaak dezelfde thema’s terugkomen, maar omdat ieder persoon uniek is en het op een andere manier ervaart, is elk gesprek weer anders

Judith Brevoord


Benieuwd naar andere collega's aan het woord? Schrijf je dan in voor de MCG-nieuwsbrief.
 Klik hier om je in te schrijven

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Klachtenregeling | Copyright 2024