Alice Langeveld

Consultant

Alice werkt ruim 20 jaar als dermatoloog binnen een vakgroep in een groot perifeer ziekenhuis. Binnen haar vakgroep is zij al vele jaren actief als voorzitter en is zij tevens Medisch Specialist Manager van de RVE-Dermatologie. In verschillende gremia heeft zij zich bezig gehouden met teamwork en kwaliteit o.a. als coördinator en auditor van de IFMS binnen haar eigen ziekenhuis en als voorzitter van de commissie voor Kwaliteitsvisitaties van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie. Verder heeft zij enige jaren ervaring als coach voor medische vakgroepen met vraagstukken op het gebied van samenwerking of vakgroepsontwikkeling.

Zij is ervan overtuigd dat de persoonlijke ontwikkeling van de medisch specialist niet los kan staan van de vakgroep waarin deze functioneert. Goede onderlinge samenwerking ziet zij als een voorwaarde voor werkgeluk en goede patiëntenzorg. Het belangrijkste instrument om hieraan te werken is volgens haar het organiseren van regelmatige reflectie momenten, zoals kan plaatsvinden tijdens de IFMS/GFMS gesprekken en tijdens heidagen met geagendeerde aandacht voor de onderstroom.

Alice kan goed luisteren en is sterk in de analyse. Zij is pragmatisch en resultaatgericht en streeft er naar dat deelnemers na bijeenkomsten geënthousiasmeerd naar huis gaan met een bruikbaar en concreet plan om in de dagelijkse praktijk zinvol mee aan de slag te kunnen.

 LinkedIn

 
Alice-Langeveld-mcg

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Klachtenregeling | Copyright 2024