Duur training

1 dagdeel

Locatie

MCG Utrecht  of incompany

Deelnemers

Minimaal 5 deelnemers

Investering

€ 495,- per deelnemer op locatie MCG. Voor incompany maken wij graag een voorstel op maat.

Voorwaarden

De voorwaarden voor MCG-trainingen zijn van toepassing.

 

Training 'De medisch specialist als collegiale mentor'

Het doel van de training 'De medisch specialist als collegiale mentor' is om je op te leiden tot interne mentor binnen het ziekenhuis. MCG Consulting heeft een training ontwikkeld waarbij je wordt opgeleid tot interne mentor binnen het ziekenhuis. Je leert als mentor om in kleine peer-to-peer groepen gesprekken te leiden over persoonlijke ontwikkeling en vakgroepontwikkelingen.

Als interne mentor help je collega’s bij het creëren van een leeromgeving waarin zij zichzelf kunnen blijven ontwikkelen als professional. De kracht van deze training is, dat deze wordt gegeven door een zeer ervaren adviseur, die dagelijks werkt met medisch specialisten. Daardoor kunnen we trainen met oog voor de dagelijkse werkelijkheid van de medisch specialist.

Er wordt als dokter steeds meer van je gevraagd. Het visiedocument van de FMS vraagt competenties als coaching, advisering en communicatieve vaardigheden, competenties die niet alle dokters in hun opleiding hebben kunnen oefenen.  Als medisch specialist ben je de hele dag aan het communiceren: je coacht je patiënten, je leidt opleidingsassistenten op, de verpleging, de poli- en operatiekamermedewerkers. Daarnaast wordt er ook nog van je verwacht dat je collega’s aanspreekt op ongewenst gedrag. Onze professionele omgeving vraagt om veel communicatieve vaardigheden. Jij als mentor helpt deze te ontwikkelen.  

Na een intensieve praktijkgerichte dagdeel ben jij in staat om een groep medisch specialisten binnen je eigen ziekenhuis op effectieve wijze te begeleiden bij hun individuele ontwikkeling en/of vakgroepontwikkeling.

Bij de training maak je kennis met de inhoud en toepassing van:

  • Methoden om de deelnemers in kleine groepen aan het werk te zetten, i.p.v. zelf voortdurend het voortouw te nemen.
  • Methoden om de collega te (laten) ondersteunen bij het formuleren van concrete en haalbare voornemens.
  • Methoden om een veilig en ondersteunend gespreksklimaat te creëren.

Voorbereiding

Je formuleert je eigen ontwikkelplan en ontwikkeling binnen de vakgroep en concrete leerdoelen. Je denkt na over je valkuil als mentor: waar moet ik voor uitkijken?

Leerdoelen:

  • Reflecteren op eigen voorkeursstijl bij gespreksleiding.
  • De opbouw van leer- en beïnvloedingsstijlen. Aandacht voor de GROW-methode.
  • Bespreken eigen ervaringen en aanpak bij het bespreekbaar maken van spanning, onzekerheid en weerstand in de groep.
  • Praktisch werken met verschillende gesprekstypen en gedragsstijlen: hoe werk je met een dominante of onzekere collega? Hoe kom je tot de kern?
  • Hoe zorg je voor veiligheid in de peer group?

Meer weten?
Wil je meer weten over deze training of een voorstel op maat? Neem dan contact met ons op.

Contact

 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Copyright 2024