Duur training

3 dagdelen

Locatie

Incompany

Deelnemers

Minimaal 5 deelnemers

Investering

Incompany, wij maken graag een voorstel op maat.

Voorwaarden

De geldende contractvoorwaarden worden meegestuurd met het voorstel op maat. 

Training 'Wat voor dokter wil ik zijn'

Artsen in opleiding tot medisch specialist staan voor veel uitdagingen. Het werk is intensief, soms emotioneel belastend, er spelen ethische dilemma’s en er is een precaire balans tussen werk en privé: hoe kun je effectief werken en betekenis geven aan je rol als dokter die bij je past?

Deze training is ontwikkeld voor AIOS en ANIOS in de eerste jaren van hun opleiding/werkzaamheden. In de medische vervolgopleiding staat het verwerven van medisch-technische kennis en vaardigheden op de eerste plaats. Het is immers belangrijk om vakbekwame artsen af te leveren.

Om artsen daarnaast goed voor te bereiden op hun regierol in een complexe en veeleisende zorgomgeving, is structurele aandacht voor samenwerken, organiseren, professionaliteit en leiderschap van groot belang. De training ‘Wat voor dokter wil ik zijn’ reikt A(N)IOS 'denkgereedschap' aan om het maximale rendement uit de opleiding te halen én een gezond en gelukkig mens te blijven. We bieden een holistische kijk op zinvol en bevlogen dokteren en reiken tools aan om leiding te kunnen nemen over je eigen professionele ontwikkeling.

Wat levert het op?

  • Persoonlijke kernwaarden te onderzoeken als mens en als arts;
  • Deze kernwaarden te vertalen naar concrete leerdoelen;
  • De eigenschappen van persoonlijk leiderschap van S. Covey te gebruiken bij het maken van keuzes op korte en langere termijn;
  • Concrete opleidingssituaties te gebruiken om de eigen professionele ontwikkeling een impuls te geven;
  • Valkuilen in denken en redeneren tijdig te herkennen;
  • Onderhandelvaardigheden toe te passen op een opleidingssituatie;
  • Een persoonlijk plan te formuleren om vitaal en gemotiveerd te kunnen blijven werken.
 
Kijk hier voor meer informatie over de trainers

Willem Blok is internist-infectioloog en al jarenlang intensief betrokken bij de opleiding van medisch specialisten. Hij is docent bij het Teach the teacher programma, hij begeleidt intervisiegesprekken bij MCG Consulting in het kader van groeps-IFMS en hij heeft zich bekwaamd als coach. Hij is geïnteresseerd in de filosofie achter de geneeskunde. Lees hier verder over Willem Blok.

Marco Philipoom is psycholoog en zet zich als trainer al vele jaren in voor de opleiding van medisch specialisten. Hij ontwikkelde verschillende trainingsmodules op het gebied van medisch leiderschap. Daarnaast is hij docent aan de huisartsopleiding en coacht hij artsen en teams in de zorg. Ook begeleidt hij intervisiegroepen van AIOS en opleiders.

 
 

Meer weten? 
Wil je meer weten over deze training of een voorstel op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Contact

“Overzichtelijke, persoonlijke en veilige trainingsomgeving waarbij je handvatten aangereikt krijgt om zelf logisch en kritisch na te denken over waar je momenteel staat en wat je wilt bereiken.”

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Copyright 2024