Gedragsstijlen en teamdynamiek

Vaak wordt gezegd dat verschillende karakters in een team zo goed zijn. Daardoor zou men flexibel kunnen reageren op allerlei uitdagingen van buitenaf. Op zich klopt dat, maar dan moeten de collega’s elkaars gedragsstijl wel respecteren en waarderen. Ook moet men erop durven vertrouwen dat problemen niet alleen op de eigen manier kunnen worden opgelost.

Is dat vertrouwen er niet, dan vormt de diversiteit, soms complementariteit van karakters en werkstijlen, een regelmatige bron van ergernis. Inzicht in de eigen persoonlijke stijl en begrip voor elkaars stijlverschillen blijkt een belangrijke pijler onder het werken aan het vertrouwen dat iedereen hetzelfde wil bereiken, maar op een ‘eigen’ manier.

Hoe MCG werkt
Wij werken graag met de zogenaamde DISC-methodiek om gedrag en teamdynamiek inzichtelijk te maken. Deze methodiek geeft inzicht in verschillen tussen persoonlijke stijlen en hoe je hier effectief mee om kunt gaan.

Onder begeleiding van MCG gaan jullie in gesprek om je eigen gedragsstijl en die van je collega’s nog beter te leren begrijpen. Dit kan indien gewenst aangevuld worden met een vervolg dat is gericht op het teamfunctioneren. De exacte invulling is maatwerk, in ieder geval biedt het concrete tips en handvatten om optimaal samen te werken en te communiceren.

Willen jullie aan de slag met gedragsstijlen binnen het team? De opzet is zeer geschikt om direct mee van start te gaan, bijvoorbeeld tijdens een heidag. Ook is deze module een interessante verdieping na de Team-APK en wordt het onderwerp vaak door medisch specialisten gebruikt bij thematische IFMS. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie en een aanpak op maat.

Hier hebben we echt iets aan met onze vakgroep. Veel besproken wat anders totaal niet aan bod komt.

Plastisch chirurg
MCG Consulting Samenwerking
 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Copyright 2024