Team-APK

Een team, vakgroep of maatschap heeft onderhoud nodig. Zijn alle ambities nog helder, functioneren jullie nog als team en is ieders bijdrage nog in lijn met het uiteindelijke doel? Is er nog plezier in de samenwerking of zijn er onopgeloste fricties?

Teams vragen vaak onze hulp als het te laat is en er al schade is ontstaan. MCG begeleidt en ondersteunt jullie bij de stappen op weg naar een sterk team waarin collega’s elkaar vertrouwen, steunen en zich medeverantwoordelijk voelen voor elkaar. We bieden hierbij onafhankelijk en deskundig advies over het teamfunctioneren, ongeacht het vraagstuk. Daarmee beogen we niet alleen het team op een hoger niveau te brengen, we pakken ook eventuele onderlinge conflicten vroegtijdig aan.

Hoe MCG werkt
We beginnen vaak met een korte check-up van het team. Welke aspecten zijn sterk en aansprekend, welke aspecten kunnen worden aangescherpt? We gebruiken hiervoor gevalideerde teamanalyse-instrumenten, zoals de Team Climate Inventory en het DISC-model. We bespreken gezamenlijk de uitkomsten, adviseren over verbeteracties en ondersteunen bij de implementatie.

In andere gevallen gaan we eerst open in gesprek naar aanleiding van de vragen die leven in het team. Wij luisteren en vragen door tot het vraagstuk voor alle betrokkenen helder is. Welk vraagstuk er ook speelt – onze adviseurs hebben de ervaring, expertise en instrumenten om jullie daarbij te ondersteunen.

Is jullie team toe aan de ‘APK’ en ben je benieuwd hoe MCG Consulting daarbij kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op voor een voorstel op maat.

Contact

 
logo-mcg-op-oud-blauw-2-web

Na de team-APK

Heel vaak kan een team na de team-APK weer prima verder. Maar ongeveer even vaak vindt men het verstandig om aan een bepaald thema nog wat meer aandacht te besteden. Geschikte verdiepingsonderwerpen zijn onder andere bevlogenheid, teamklimaat en gedragsstijlen en teamdynamiek.

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Copyright 2023