Nieuws

1 maart een belangrijke datum?

Geplaatst op 20-01-2021  -  Categorie: Advocatuur

Bij 1 maart kunt je denken aan de coronamaatregelen, die zijn immers voorlopig verlengd tot 1 maart. Maar onder de advocaten gaat er als het goed is ook een ander belletje rinkelen. Op 1 maart 2021 start namelijk de vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten.

De veranderende juridische praktijk vraagt andere vaardigheden van je als advocaat. Om (startende) advocaten daar goed op voor te bereiden wordt er in de nieuwe opleiding meer aandacht besteed aan ethiek en praktische vaardigheden. Je kunt dan denken aan onderhandelen en procederen, maar ook digitale vaardigheden en ondernemerschap. Wil je als advocaat-stagiaire starten? Dan moet je verplicht de basistest van de Orde van advocaten maken. Benieuwd hoe die eruit ziet? Hier vind je een aantal testvragen.

Wil je als patroon aan de slag? Dan is de nieuwe eis dat je in de afgelopen 3 jaar een patroonscursus hebt gevolgd. De begeleiding in de praktijk is altijd al erg belangrijk geweest, maar met ingang van de vernieuwde opleiding wordt er ook meer aandacht besteed aan een goede voorbereiding op jouw taken als patroon. Wat doe je als je de stress ziet toenemen bij je stagiaire? Hoe geef je constructieve feedback? Tijdens een patroonscursus van minimaal 6 uur krijg je praktische handvatten om de juiste begeleiding te bieden aan deze jonge generatie stagiaires. Wat zou jij graag willen leren?

MCG Consulting heeft enkele Patroonscursussen in de planning staan. Op 18 februari en 21 april 2021 zijn er nog plekken beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie of om je direct in te schrijven

Wil je meer weten over de nieuwe patroonscursus of wil je een opfriscursus organiseren voor de huidige patroons binnen jouw organisatie? Neem dan contact op met eiramenna.[antispam].@meijercg.nl of ocram.[antispam].@meijercg.nl.


 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Klachtenregeling | Copyright 2024