Nieuws

Seminar IFMS: Terug naar de bedoeling?

Geplaatst op 05-09-2022  -  Categorie: Gezondheidszorg

Seminar IFMS: Terug naar de bedoeling?
10 november 2022
14.30 - 17.00 uur te Utrecht

De Federatie Medisch Specialisten kwam vorig jaar met een herziene leidraad IFMS: Terug naar de bedoeling. Wat is die bedoeling dan?

Het is duidelijk wat NIET de bedoeling is: administratie. Veel regeltjes zijn geschrapt. En je hoeft nu nog maar 1x in de vijf jaar aan patiënten en je collega's te vragen hoe zij vinden dat je je werk doet als dokter.

Veel specialisten zijn blij: dit scheelt weer gedoe. Anderen snappen er niets van. Hoe past dit bijvoorbeeld in het visiedocument Medisch Specialist 2025 van de FMS, waarin staat dat je moet streven naar excellentie en rekenschap moet afleggen over je functioneren?

Je kunt het ook anders zien: de nieuwe leidraad geeft veel ruimte voor eigen beleid. Maar wat voor beleid dan? De telefoon stond niet stil bij MCG: denken jullie eens mee!

Tijd voor een seminar waarin je wordt bijgepraat en hoort hoe je collega's het aanpakken. Hoe kom je tot een breedgedragen IFMS-beleid? Hoe blijf je je werk je hele loopbaan met plezier en op een goed niveau doen? In een team met fijne collega's?

Sprekers
Maarten de Boo, voorzitter van de werkgroep die het bestuur van de Federatie heeft geadviseerd over de IFMS-leidraad. Maarten is psychiater, medisch coördinator en adviseur MSC RdGG U.A. bij de Reinier de Graaf Groep. Ook is hij lid Raad van Bestuur bij G-kracht psychomedisch centrum.


Willem Blok heeft vele jaren ervaring als internist en is volop betrokken bij de opleiding van medisch specialisten. Daarnaast is Willem consultant bij MCG. "Echte professionals zijn life-long learners. Zij moeten niet alleen de ontwikkelingen in hun vak bijhouden, zij moeten zich ook blijven ontwikkelen op het gebied van communicatie, samenwerking en professionaliteit."

Jijzelf, er zal veel ruimte zijn om ervaringen uit te wisselen en te leren van je collega's.

Voor wie?
Dit seminar is voor IFMS-commissieleden en -voorzitters, beleidsmedewerkers, vertegenwoordigers van medische staven en bestuurders.

Waar en wanneer?
Het seminar vindt plaats op donderdag 10 november 2022 van 14.30 - 17.00 uur, met aansluitend ruimte voor een borrel. De locatie is Bar Beton Utrecht Rijnsweerd. Klik hier voor een routebeschrijving.

Ben jij erbij?
Je kunt je inschrijven via onderstaande link. Ken je iemand voor wie dit seminar interessant is? Stuur dit bericht vooral door. 

Klik hier om je gratis aan te melden


 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Klachtenregeling | Copyright 2024