Nieuws

Kies nooit 'zomaar' jouw coach: risico's en tips

Geplaatst op 09-10-2023  -  Categorie: Algemeen

Wil je weten hoe je je verdere loopbaan invulling kan geven? Of ervaar je een disbalans tussen werk en privé met alle gevolgen van dien? Hoe minuscuul of levensontwrichtend je (werkgerelateerde) probleem ook is, er zijn coaches in overvloed die jou met hun expertise in de goede richting kunnen helpen –  althans, dat wordt je beloofd. Maar een toenemend aanbod leidt helaas ook tot verschillen in kwaliteit. En daar kunnen serieuze risico’s aan vastkleven. Waar moet je op letten bij het kiezen van jouw coach?

Het aantal coaches is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Om een beeld te geven: het aantal bedrijven dat een vorm van coaching aanbiedt, is in vijf jaar toegenomen van 38.000 naar 63.000. Dat komt neer op een toename van 66%. Het aantal lifestylecoaches is in diezelfde tijd bijna verviervoudigd (Kamer van Koophandel, 2019, 2020).

Een coach kan de een helpen, maar de ander misschien niet. Een goede coach biedt niet voor elke hulpvraag een oplossing. Naar wie je het beste kunt toestappen, hangt af van de ernst en vorm van datgene waar jij hulp bij wilt. En waar moet je dan op letten?

Klik hier om het artikel verder te lezen

 


 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Klachtenregeling | Copyright 2024