Nieuws

Leiderschapsprogramma afdelingshoofden St. Antonius Ziekenhuis

Geplaatst op 01-01-2020  -  Categorie: Gezondheidszorg

De Meijer Consulting Group heeft onlangs met succes 50 afdelingshoofden van het St. Antonius Ziekenhuis geholpen met een kickstart voor het Leiderschapsprogramma. Uitgangspunt: gemotiveerde leidinggevenden staan stil bij hun persoonlijke ontwikkeling als manager. Kernvraag: wat wil ik nu eigenlijk zelf nog leren en persoonlijk inbrengen in het Leiderschapsprogramma.

Het referentiekader bestond uit een recent opgesteld Leiderschapsprofiel. Op basis hiervan is een Persoonlijk Ontwikkelplan ontworpen waarmee de hoofden hun routekaart naar Leiderschap konden uitstippelen. Marco van Liempt en Richard van de Loo hebben hen persoonlijk begeleid tijdens twee intensieve sessies met het opstellen van deze Routekaart. Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van een persoonlijkheidsvragenlijst.

Voor de één was dit een gemakkelijker opgave dan voor de ander, maar uiteindelijk waren alle hoofden zeer tevreden met het resultaat. Zij zijn goed voorbereid en extra gemotiveerd begonnen aan het Leiderschapsprogramma.

Enkele reacties uit de evaluatie:

“De prikkelende vragen om dingen dieper of anders te benaderen zijn prettig en goed om tot bezinning/reflectie te komen op datgene wat je aan het doen bent.”

“Korte en krachtige route om tot concrete ontwikkelpunten te komen”

“Zeer prettige ervaring m.b.t. de begeleiding. Tijdens gesprekken goede tips en aanvullingen om mee verder te kunnen.”

Wilt u weten hoe u de leidinggevenden ook binnen uw organisatie gericht kunt laten stilstaan bij hun ontwikkeling?


 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Klachtenregeling | Copyright 2024