Nieuws

Lencioni: vijf veelvoorkomende disfuncties

Geplaatst op 11-06-2024  -  Categorie: Algemeen

Ongeacht de sector waarin je werkt of de functie die je bekleedt; we kennen allemaal momenten van frustratie wat betreft het teamfunctioneren. Patrick Lencioni is een vooraanstaande Amerikaanse expert op het gebied van management en organisatie.

In zijn boek “The Five Dysfunctions of a Team”, gepubliceerd in 2002, beschrijft Lencioni de vijf veelvoorkomende disfuncties (ook vaak frustraties genoemd) in teams. Kenmerkend aan zijn model is, dat deze frustraties met elkaar zijn verbonden; een gebrek aan vertrouwen kan bijvoorbeeld leiden tot angst voor conflicten.

Met de Lencioni-vragenlijst wordt getoetst in hoeverre jij deze frustraties binnen jouw team herkent. MCG Consulting heeft de vragenlijst van Lencioni gedigitaliseerd, waardoor deze eenvoudig online in te vullen is en uitkomsten gemakkelijk gebundeld kunnen worden. Door de uitkomsten van collega’s geanonimiseerd te bundelen en gezamenlijk te bespreken kan de samenwerking binnen het team worden onderzocht en vaak versterkt. Ook kunnen mogelijke spanningen tijdig worden geadresseerd en wellicht worden voorkomen. Tot slot kan de Lencioni-vragenlijst duidelijk maken dat verder onderzoek naar de teamcultuur nodig is.

Heb je interesse in de Lencioni-vragenlijst of wil je meer informatie over hoe we deze kunnen inzetten tijdens een teambijeenkomst?

Neem dan contact met ons op!


 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Klachtenregeling | Copyright 2024