Duur training

2 dagdelen

Locatie

MCG Utrecht  of incompany

Deelnemers

Minimaal 6 deelnemers

Investering

€ 695,- per deelnemer op locatie MCG. Voor incompany maken wij graag een voorstel op maat.

Voorwaarden

De voorwaarden voor MCG-trainingen zijn van toepassing.

 

Training beleid voor IFMS-commissies

De Federatie Medisch Specialisten kwam in 2021 met een herziene leidraad IFMS: Terug naar de bedoeling. Het is duidelijk wat NIET de bedoeling is: administratie. Veel regeltjes zijn geschrapt. Maar wat betekent dit voor de IFMS-cyclus in het ziekenhuis? Als IFMS-commissie wil je een (nieuw) beleid maken met betrekking tot het duurzaam functioneren van  medisch specialisten. Je wil de IFMS binnen het ziekenhuis naar een hoger niveau tillen. 

Veel specialisten zijn blij met de nieuwe leidraad: dit scheelt weer gedoe. Anderen snappen er niets van. Hoe past dit bijvoorbeeld in het visiedocument Medisch Specialist 2025 van de FMS, waarin staat dat je moet streven naar excellentie en rekenschap moet afleggen over je functioneren? Je kunt het ook anders zien: de nieuwe leidraad geeft veel ruimte voor eigen beleid. Maar wat voor beleid dan? MCG heeft al met verschillende klanten meegedacht over dit beleid en doet dit ook graag met jou! 

Duurzaam Functioneren
Wij zien IFMS als onderdeel van een geheel. Dat geheel noemen we Duurzaam Functioneren ofwel: optimaal functioneren. Uit onderzoek aan de TU Twente is gebleken dat de (vak)groep waarin de dokter werkt daarbij de belangrijkste factor is. Om duurzaam te kunnen functioneren moet je als dokter werken aan de ontwikkeling op individueel en op groepsniveau.

Samen beleid en visie verder operationaliseren. Hoe doen we dat? Door IFMS op te nemen in een cyclus Duurzaam Functioneren. Met de nieuwe leidraad zijn veel meer mogelijkheden ontstaan om IFMS op te nemen in een cyclus Duurzaam Functioneren voor teams en individuele dokters.

Wat gaan we doen?
Hoe kom je tot een breedgedragen IFMS-beleid? Hoe blijf je je werk je hele loopbaan met plezier en op een goed niveau doen? In een team met fijne collega's? Dit zijn voorbeelden van vragen die tijdens de training worden besproken en waar invulling aangegeven wordt. De training wordt gebasseerd op jullie casuïstiek en vraagstukken. 

Hoe kunnen individuen en groepen op een vanzelfsprekende en aantrekkelijke manier werken aan Duurzaam Functioneren. Een ervaren MCG consultant neemt je mee in de mogelijkheden en do's en don'ts van het organiseren van de IFMS en de cyclus Duurzaam Functioneren. Onze conslutants hebben veel ervaring met het opstellen van IFMS-beleid en het verzorgen van verschillende onderdelen van de cyclus Duurzaam Functioneren voor teams en de individuele medisch specialist. 

Je maakt kennis met de inhoud en toepassing van:

  • De nieuwe leidraad: Terug naar de bedoeling
  • IFMS-beleid binnen het ziekenhuis
  • Inrichten van de cyclus Duurzaam Functioneren voor medisch specialisten

Meer weten?
Wil je meer weten over deze training of een voorstel op maat? Neem dan contact met ons op.

Contact

 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Copyright 2024