Advocatuur

De huidige markt voor juridische dienstverlening wordt gekenmerkt door kritische cliënten, regelmatig pitchen om kansen te creëren en sterke concurrentie. Dit vraagt om een slagvaardige maatschap en een bedrijfsmatige aansturing van advocatenkantoren. Hierdoor verschuiven ook de rollen en kwaliteiten van professionals. De advocaat of notaris van nu is niet alleen juridisch expert of conflictoplosser, maar ook sparringpartner en bemiddelaar.

Deze veranderingen gaan niet zonder slag of stoot. MCG helpt je zowel de harde (resultaat) als zachte (gedrag en organisatiecontext) kant van deze veranderingen in samenhang te ontwikkelen.

Als specialist in mens- en organisatieontwikkeling ondersteunt MCG bij het inrichten van jullie kantoor. Zo blijf je optimaal aansluiten bij de huidige markt en behoeften van jullie cliënten. Maar ook helpen we professionals bij hun ontwikkeling naar betrokken expert, ondernemer, waardevolle kantoorgenoot en partner. Zodat je met de juiste mensen en efficiënte aansturing het beste resultaat kunt behalen.

Ons team bestaat uit adviseurs waarvan sommige zelf afkomstig zijn uit de advocatuur, notariaat of bedrijfsjuristerij. Daarnaast zijn we arbeids- en organisatiepsycholoog en/of bedrijfskundige. Kortom, we weten waar we het over hebben en kennen de sector goed.


Diensten die wij leveren voor de advocatuur:

MCG Consulting businessplan

Visie- en kantoorontwikkeling

Visie geeft richting aan de ontwikkeling van kantoor. Hoe richt je het kantoor zodanig in dat de visie succesvol wordt omgezet in praktisch handelen?

MCG Consulting begeleiding

De maatschap als bestuursvorm

Een van de kernopgaven bij de besturing van een maatschap is hoe je de macht deelt tussen gelijken. Dit kan een behoorlijke opgave zijn.

MCG Consulting advocatuur

Intervisiebegeleiding

Advocaten zijn verplicht om jaarlijks een kwaliteitstoets toe te passen door middel van gestructureerde feedback. Intervisie is hiervoor zeer geschikt.

 

Deze kantoren maken al gebruik van onze diensten:

 
logo-mcg-op-oud-blauw-2-web

Benieuwd naar andere MCG-diensten?

Naast sectorspecifieke diensten helpen wij je ook graag verder op het gebied van assessmentscoaching of mediation. Bekijk ook eens het trainingsaanbod.

Overige diensten

 
 
mfn-register-logo
nip-psycholoog-logo
 
nova-nederlandse-orde-van-advocaten-1
CRKBO-instelling-logo
 
vmg-vereniging-mediators-in-de-gezondheidszorg
Cedeo-logo

MCG Consulting | Algemene voorwaardenPrivacyverklaringZoeken | Copyright 2021           Mijn MCG