Ben ik (nog) een bevlogen medewerker?

Je hebt als medisch specialist of advocaat een prachtig beroep, waar je trots op kunt zijn. Maar ervaar je dat ook zo? Ga je fluitend naar je werk en kom je ook weer fluitend thuis? Geeft je werk je energie en voldoening? Of ben je leeg na iedere werkdag?

Vitaliteit: kunnen jullie daarover praten als collega’s? Hebben jullie gericht beleid voor collega’s die het even niet trekken? Praten jullie gemakkelijk over werk-privé-interferentie? Je kunt bevlogenheid zien als het tegenovergestelde van burn-out. Ben je bevlogen aan het werk, dan voel je je energiek en betrokken. Je gaat regelmatig helemaal op in je beroep. 

Hoe MCG werkt
Onder begeleiding van MCG gaan jullie in gesprek over vitaliteit. De exacte invulling hiervan is maatwerk. In ieder geval vult iedereen een vitaliteitsscan in, gebaseerd op het bekende en gevalideerde Job Demands-Resourcesmodel (o.a. Schaufeli). Zo nodig formuleren we naar aanleiding van de (intervisie)bijeenkomst beleid, gericht op een prettige en duurzame werkomgeving voor iedere collega.

Willen jullie aan de slag met vitaliteit binnen het team of de organisatie? De opzet is zeer geschikt om direct mee van start te gaan, bijvoorbeeld tijdens een heidag. Ook is deze module een interessante verdieping na de Team-APK en wordt het onderwerp bevlogenheid vaak door medisch specialisten gebruikt bij thematische IFMS. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie en een aanpak op maat.

Opvallend bekende, maar vaak ondergewaardeerde onderwerpen om te bespreken. Mooi dat iedereen open en kwetsbaar durfde te zijn.

Longarts
mcg-bevlogenheid
 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Copyright 2024