Nieuws

“Iedereen kan voor zichzelf wel bepalenwat betamelijk gedrag inhoudt.”

Geplaatst op 18-06-2024  -  Categorie: Algemeen

Dit is een stelling waar de meeste mensen het in principe mee eens zullen zijn. Is dat terecht?

Het is redelijk om ervan uit te gaan dat mensen weten wat passend en respectvol gedrag is. Dit mogen we ook van elkaar verwachten. Echter, dit betekent op de werkvloer niet automatisch dat andere mensen precies dezelfde normen voor collegiaal gedrag hanteren. Wat de een als gepast beschouwt, kan door een ander als onveilig of zelfs grensoverschrijdend gedrag worden gezien. 

Als het gaat om sociale veiligheid tussen collega’s, dan is het altijd beter om proactief te handelen en problemen te voorkomen dan achteraf te moeten repareren. Het is dus zaak om in te zetten op het voorkomen van onveilige situaties, deze vroegtijdig te signaleren en te weten hoe te handelen als deze zich voordoen. Daarmee wordt geen onnodig zwaar geschut ingezet.

Een veilig werkklimaat is essentieel voor goede collegiale samenwerking. MCG heeft dit jaar de nieuwe training “Preventie van grensoverschrijdend gedrag (GOG)” gelanceerd. Benieuwd naar hoe deze training sociale veiligheid aankaart en makkelijker bespreekbaar maakt? Neem dan contact met ons op!

Klik hier om meer te lezen over preventie van grensoverschrijdend gedrag (GOG)


 

MCG Consulting | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Zoeken | Klachtenregeling | Copyright 2024